Dit bericht is geplaatst op 12-04-2020

 

Broeders en zusters,

Je hebt het ondertussen vast gehoord:

Er komen 2 nieuwe beamers in de grote zaal!

We hebben een prachtige zaal waar veel natuurlijk licht naar binnen valt. Als gemeente zijn we daar blij mee, maar de beamer heeft best wel moeite met dat licht. Omdat onze beamer al heel  wat jaartjes ondertussen meegaat, hebben we besloten dat het tijd wordt voor een nieuwe. 

Waarom
We krijgen vanuit de gemeente regelmatig klachten over de leesbaarheid van de beamer, met name  vanuit de andere kant van de zaal. Daarom hebben we besloten om gelijk voor 2 nieuwe beamers te gaan met 2 nieuwe schermen, zodat links en rechts qua beeld gelijk zijn. 
Dit worden sterke beamers die geen moeite hebben om een duidelijk beeld te geven in onze zaal.

Beameractie
Voor de aanschaf van 2 nieuwe beamers is best veel geld nodig. Omdat we hier met elkaar elke zondag profijt van hebben, voelen we ook de vrijmoedigheid om jou om financiële steun te vragen.
 
Er is een actie bedacht: 100 x €100. Als 100 mensen ieder 100 euro geven hebben we tienduizend euro binnen en is het grootste deel van de kosten gedekt! We willen je vragen om aan God te vragen hoeveel je geven mag. ‘Maar ik kan geen €100,- missen’ hoor ik je denken. Tegen jou wil ik zeggen: Geef wat je wel wilt / kunt geven, alles helpt.

Wanneer
We leven nu in een tijd dat we niet samen kunnen komen in de Morgenster, maar thuis meekijken naar de diensten die gestreamd worden via internet. Ook voor het streamen hebben we overigens als gemeente moeten investeren.
De eerste keer dat we wel weer samen kunnen komen op zondag in de Morgenster zal natuurlijk een feest worden. Je broeder en zuster weer ontmoeten en samen God grootmaken! Het zou toch helemaal geweldig zijn als we dan ook 2 prachtige, nieuwe beamers kunnen gebruiken? We zien er nu al naar uit. Jij ook? 
Denk er over na wat je wilt geven en hopelijk hebben we met jouw hulp het bedrag heel snel bij elkaar. Alvast hartelijk dank voor je bijdrage!

IBAN NL 33 RABO 0346 5224 55
t.n.v. VEG Urk e.o. Morgenster
o.v.v. 'beamer'  

Namens de oudstenraad,

Anton de Boer