Dit bericht is geplaatst op 04-03-2022

Je kunt met de QR code geven aan Hulp voor Oekraïne. Let op: na het scannen staat alleen vermeld dat je gift voor Morgenster Urk is. Giften via deze QR code worden echter geregistreerd als gift voor Oekraïne! 

Rechtstreeks overmaken kan ook: NL 07 RABO 0114 2099 60 t.n.v. VEG Urk e.o. Morgensterk o.v.v. ‘Oekraïne’.

Oekraïne is in oorlog met Rusland. Door de Russische invasie in Oekraïne is er een gevaarlijke en onzekere periode aangebroken voor de bevolking. Veel Oekraïners zoeken nu een veilig heenkomen, in Oekraïne zelf, maar ook in het buitenland. Vrouwen en kinderen worden bij de grens gebracht en opgevangen, terwijl de man en vader weer teruggaat om zijn land te verdedigen. 
Als je de beelden op TV ziet en het nieuws volgt word je intens verdrietig. Je wilt graag wat doen voor deze mensen. Dat willen we als Morgenster ook. Neem alsjeblieft deze mensen mee in je gebed.

Collecte voor Oekraïne op zondag 6 maart
Maar we willen ook in materiële zin helpen. Daarom gaan we komende zondag een collecte houden voor hulp aan Oekraïne. Je mag dan geven wat jouw hart je ingeeft. We hopen dat er ruimhartig gegeven wordt. We denken daarbij ook aan wat we lezen in Mattheüs 25:35-40.
Maar als gemeente willen we verder gaan. De Morgenster zal de opbrengst van de collecte verdubbelen zodat we een nog mooier bedrag kunnen geven!

Waar gaat het geld naar toe?
We willen het geld aan verschillende organisaties verdelen.
•    Pinksterbeweging in Polen
Via de VPE (overkoepelend kerkgenootschap van pinkster- en evangeliegemeenten) is er contact met de pinksterbeweging in Polen, die veel hulp biedt aan Oekraïense vluchtelingen. Ze bieden de eerste levensbehoeften, maar ook hygiënemiddelen en medicijnen aan en zorgen dat de mensen vanaf de grens naar de steden in Polen gebracht worden.
Marek Kamiński, de leider van de Poolse pinksterbeweging doet in deze video verslag.
•    Stichting Gave
Gave laat vluchtelingen voelen dat ze medemens zijn en dat God hen op het oog heeft. Daarom willen ze er zijn voor de Oekraïense vluchtelingen die Nederland binnenkomen. Klik hier voor meer informatie.
•    Convoy of hope
Deze christelijke organisatie biedt humanitaire hulp aan mensen over de hele wereld met voedsel, voorraden en levert humanitaire diensten. Leden van Convoy’s Disaster Services (rampen hulpteams) reizen naar Polen om daar met plaatselijke partners mensen in nood te helpen. Klik hier voor meer informatie.
De VPE heeft met alle 3 bovenstaande organisaties contact.

Hoe kun je geven?
Komende zondag hebben we normaal gesproken de zendingscollecte en de gewone collecte. Nu zal de eerste collecte voor Oekraïne bestemd zijn. Het geven kan op de gebruikelijke manieren:
1.    Via Givt, waarbij de eerste collecte dus bestemd is voor Oekraïne.
2.    Via de collectezakken die bij de uitgangen staan. Bij de collectezak zal aangegeven staan welke zak voor Oekraïne bestemt is.
3.    Via de bank op rekening NL 07 RABO 0114 2099 60 t.n.v. VEG Urk e.o. Morgenster. 
Vermeld bij je gift ‘Oekraïne’.
4.    Op het scherm in de hal en op verschillende posters staat ook een QR code van Givt. Die kun je scannen zodat we ook direct weten dat je gift voor Oekraïne bestemd is.
5.    Via de WhatsApp groepen van de kringen zullen we ook een mogelijkheid tot betalen rondsturen.

We zullen je op de hoogte houden over dit project en het verdere vervolg.

Alvast hartelijk dank voor je gebeden en giften en Gods zegen.
Oudstenraad Morgenster