Dit bericht is geplaatst op 24-06-2021

Zoals afgelopen zondag al afgekondigd, komen er voor ons als gemeente gelukkig weer versoepelingen aan. We zien dat in het maatschappelijk verkeer ook op vele fronten weer meer mogelijk is en dat geldt dus ook voor ons als kerk.

Voor de Morgenster houdt dat in dat vanaf zondag 27 juni a.s. (komende zondag) de volgende versoepelingen gelden:

· Er geldt geen maximum aantal bezoekers meer voor de zaal, mits de onderlinge afstand van 1,5m gehandhaafd blijft. Dit betekent dat er nog wat stoelen bij gezet gaan worden, zodat er ca. 260 mensen in de grote zaal kunnen. Gezinnen en mensen van hetzelfde huishouden kunnen gewoon naast elkaar zitten.

· Er wordt passief ingecheckt. Bij beide ingangen liggen intekenlijsten waar de namen van de vaste bezoekers op staan. Dus iedereen uit groep 1 en 2 en de vaste bezoekers. Nieuwe bezoekers worden geacht hun naam op de intekenlijst te noteren. Dit wordt duidelijk aangegeven ter plaatse.

· De kinderen blijven voorlopig nog gewoon direct naar hun eigen zondagschool toe gaan, dus daarin is geen verandering.

Verder gaan we vanaf zondag 11 juli groep 1 en 2 samenvoegen. Omdat dan de zomervakantie begint en het de verwachting is dat het aantal bezoekers sowieso lager zal zijn, gaan we ervan uit dat we beide groepen tegelijk in de zaal kunnen hebben.

Let op: Het is niet de bedoeling dat je zelf ergens stoelen bij zet of verplaatst! Als er door iedereen overal stoelen bijgezet worden kunnen we de onderlinge afstand van 1,5 m niet meer garanderen. Probeer dus een voor jou (gezin) passend aantal stoelen te kiezen, zodat de zaal optimaal benut kan worden qua aantal bezoekers.

We zijn blij dat we steeds meer teruggaan naar de gewone situatie en hopen en bidden dat we snel weer met z’n allen samen kunnen komen als gemeente.

Oudstenraad VEG Urk e.o. Morgenster