Dit bericht is geplaatst op 05-04-2021

Cursus luisterend bidden

In de cursus Luisterend bidden word je meegenomen in een reis waarin je groeit in intimiteit met God, en gaat leren Zijn persoonlijke stem beter te verstaan. Je zult samen met andere cursisten samen bidden en op verschillende manieren leren luisteren naar Gods stem. Ook zul je woorden, indrukken en gedachten die je voor anderen hebt ontvangen met hen delen. Zo geef je Gods woorden door aan de ander. Samen nemen we elkaar mee naar een diepere relatie met God en gaan we leren om meer Gods stem in de stilte te verstaan.
Je gaat in deze cursus, tijdens zes bijeenkomsten, de volgende vragen behandelen: Kunnen we echt Gods stem horen? Op welke manieren spreekt God dan? Hoe kunnen we onderscheiden wat van God is? En hoe kunnen we woorden van God op een liefdevolle manier met elkaar delen?
Na deze cursus heb je geproefd van Gods betrokkenheid op je dagelijkse leven. En je hebt ervaren dat God tot jou spreekt, en door jou heen wil werken om anderen op te bouwen, te troosten en te bemoedigen, zodat je steeds meer gaat leven als getuigen van Jezus en zijn Koninkrijk.
De cursus bestaat uit zes sessies. Elke sessie begint plenair met een inleiding. Vervolgens ga je in kleine groepen verder met bespreking en gebed. Het cursusmateriaal reikt hiervoor de stof aan. De cursus wordt gegeven door Henk de Haan (jr).

De onderwerpen van de sessies, en data zijn als volgt:
1. Op Jezus gaan lijken: geliefd kind van de Vader donderdag 29 april
2. Op Jezus gaan lijken: meewerken met de Vader dinsdag 11 mei
3. Gods stem herkennen: manieren waarop God spreekt dinsdag 18 mei
4. Gods stem herkennen: leren onderscheiden dinsdag 25 mei
5. Een liefdevolle gemeenschap: zorgvuldig bidden met anderen dinsdag 8 juni
6. Groeien in vertrouwelijke omgang en een luisterend leven dinsdag 15 juni

De cursuskosten (voor het studiemateriaal) bedragen 10 euro per persoon. De bijeenkomsten beginnen om 19.45 uur en duren maximaal anderhalf uur. Locatie is de Morgenster te Urk. Er is een beperkte beschikbaarheid vanwege een gewenste maximale groepsgrootte. Je kunt je tot 20 april hier opgeven, of direct contact opnemen met Henk de Haan.